5 Aralık 2009 Cumartesi

Elma Marmelatli Milföy Hamurlu Börek




1.birpaket milföy
2.elma marmelati
(Elma Ezmesi)

Benim aldigim milföyün icinde 10 tane var parca halinde, hepsini üst üste koyup altina üzerine un katip aciyorum sonra arasina elma ezmesini sürüyürum ve icine evde olan findik fistik ne varsa onu katip rulo yapim üzerine yumurta sarisi sürüp firina veriyorum. pratik bir börek.... börekde deyil aslinda ama adini koyamadim bir türlü;)



elma marmelati icin

1 kilo elma
100 ml su (yarim cay bardagi filan)
tarcin
seker (elmanin tatliligina eksiligine göre ayarlayin)

elmalari soyun cekirdekleri cikarin ve yarim ay seklinde kesin ve tencereye katin üzerine sekeri ve suyu katin, düdüklü tencerede 2 dakika normal tencerede 10 dakika pisirin,ya sik sik kontürol edin yada ilk kaynamadan sonra altini kisin biraz kisin ezilmis gibi olmasi lazim kivaminin, sonra sogutun siselere konserve olarak yapabilirsiniz benim aldigim konserve sisesi mesela, kahvaltilarda yiyebilirsiniz tadi cok güzel tavsiye ederim...

kivaminin tam olarak nasil oldugunu merak ediyorsaniz - Apfelmus - yazarsaniz googleye ve resimleri tiklarsaniz kivamini görebilirsiniz


not:sekerin ve tarcinin ne kadar oldugu yazmiyor tarifte ama siz sekeri ilk etapta az katin sonra tadina bakin ona göre seker ekleyin tarcin da iste yarim cay kasigi filan denk gelir heralde yine onada tadina bakarak ayarlayin....burda almanyada 39 cent yani cok pahali deyil onun icin elde yapmaya gerek yok


Apfelstrudel, Milföylü Börek, Milföylü Elmali Börek




3-4 iri elma
kuru üzüm bir ufak fincan kadar
yine ayni miktar fistik findik ceviz evde ne varsa artik
biraz seker
tarcin

elmalari küp seklinde kesip tencereye yada tavaya atiyoruz üzerine yeteri kadar yarim yada bir yemek kasigi seker katiyoruz elmanin tatliligina eksiligine göre ayarliyosuz ama bu eski elma ile güzel olur elmalar suyunu salip cektigi zaman kuru uzumu ve bademi katiyoruz sonra bir iki karistirip altini kapiyoruz sogumasini bekliyoruz bu arada milföy hamurunu üst üste koyup aciyoruz yukarida görüldügü gibi sonra sekil veriyoruz bende kesmek icin kalip yoktu tarihte belki ilk ben imza attim buna tencerenin kapagi ile sekil verdim hamura 4 tane yuvarlak cikti iki tanesinin ortasine elmali ici kattim ve üzerini digeriki tane ile kapadim sonra yekil verdim ikisinede ayri ayri
üzerlerine yumurta sürdüm 180 derecede pisirdim firinda...


demistim tencere kapagiyla hamura sekil verdim artan hamurdandá bu böregi yaptim

Hiç yorum yok: