14 Eylül 2008 Pazar

Jöleli Labne Peynir Kek Quarkkuchen


Malesef tepside cekmek nasip olmadi ama yemeden cekmeyi basardim :)

Elmali Kek - Apfelkuchen

6 Eylül 2008 Cumartesi

Hashasli Cörek Mohn Kuchen




asagidaki Seftalili Salyangoz Cöregi Schnecken Mohn Kuchen ile aynidir tarifi fakat bunu celenk seklinde yaptim

Seftalili Salyangoz Cöregi Schnecken Mohn Kuchen



hamuru icin



1. 500g. un

2.1 paket kuru maya

3.80g.seker

4. 1 cay kasigi limon kabugu

5. biraz tuz

6. 1/4 litre süt

7. 100g. margarin

1 yumurta



yapilisi:



1 unu maya ile güzece karistiriyoruz

2. yumurtayi, sekeri, limon kabugunu ve tuzu ileve ediyoruz

3. ilik süt ve odasicakligindaki margarini katip yoguruyoruz

pürüzsüz ve ele yapismayacak bir hamur olana kadar

30 dk. beklettikten sonra hamuru ikiye bölüm kare seklinde aciyoruz

icine hashasi ekledikten sonra yuvarlayip 3 parmak genisliginde kesiyoruz

(dilerseniz icine meyvada katabilirsiniz) tepsiye diziyoruz ve 180° pisiriyoruz

5 Eylül 2008 Cuma

Iki renkli Kurabiye Plätzchen & Kekse



200gr. margarin

1 vanilya sekeri

3 yemek kasigi= pudra sekeri

1 yemek kasigi kakao

margarini ve pudra sekerini krem kivamina gelinceye kadar yoguralim sonra vanilyayi ve unu ekleyelim yoguralim hamur pürüzsüz olana kadar.
simdi hamuru ikiye ayiralim hamurun birine kakaoyu ekleyelim ve kakaoyu hamura yedirene kadar yoguralim, findik büyüklügunde parcalar alip iki hamurdanda birlestirip yuvarliyalim ve sekil verip tebsiye dizelim bu kadar anlatmaya calistim umarim basarili olmusumdur.

Hindi Kavurmasi Ve Pilav





Malzemeler



1. 1kilo hindi eti

2. üc renkli (biber kirmizi sari ve yesil)

3. 2 domates

4. 2 sivri biber

5. 1 sogan

6. biraz karabiber, tuz ve biraz salca



1. soganlari hindi eti ile beraber kavuruyoruz ( eger et kokusunu sevmeyenler varsa sogan ile etikavurabilirler etin kokusunu aliyor cünki sogan)

2. sonra icine 3 renkli biberi, küp küp kesilmis sivri biberi,karabiberi, salcayi, tuzu ve kabuklari soyulmus domatesleri katiyoruz pisiriyoruz