6 Eylül 2008 Cumartesi

Seftalili Salyangoz Cöregi Schnecken Mohn Kuchen



hamuru icin



1. 500g. un

2.1 paket kuru maya

3.80g.seker

4. 1 cay kasigi limon kabugu

5. biraz tuz

6. 1/4 litre süt

7. 100g. margarin

1 yumurta



yapilisi:



1 unu maya ile güzece karistiriyoruz

2. yumurtayi, sekeri, limon kabugunu ve tuzu ileve ediyoruz

3. ilik süt ve odasicakligindaki margarini katip yoguruyoruz

pürüzsüz ve ele yapismayacak bir hamur olana kadar

30 dk. beklettikten sonra hamuru ikiye bölüm kare seklinde aciyoruz

icine hashasi ekledikten sonra yuvarlayip 3 parmak genisliginde kesiyoruz

(dilerseniz icine meyvada katabilirsiniz) tepsiye diziyoruz ve 180° pisiriyoruz

Hiç yorum yok: